Opheffen Geofencing DJI drones

Kleur codering

Onderaan de uitleg vindt u een film die het geheel toelicht!

Zodra u de locatie waar u wilt vliegen invoert, ziet u kleurcodering die de verschillende soorten Geofencingzones aangeeft die het gebied bestrijken (deze kleuren komen overeen met de ‘DJI GEO-zones’ die u horizontaal onder de kaart in de schermafbeelding ziet staan. bovenstaand).

Rode zones geven beperkte gebieden aan waarvoor een aangepaste ontgrendeling vereist is. In de volgende sectie laten we zien hoe u een aangepaste ontgrendeling kunt aanvragen.

Grijze zones geven gebieden aan met hoogtebeperkingen en zijn meestal te vinden in de buurt van landingsbanen van luchthavens. Om veiligheidsredenen kunnen deze beperkingen niet worden uitgeschakeld.

Blauwe zones geven gebieden aan waar vliegen riskant is, maar naar goeddunken van de piloot, en mag worden gevlogen na het voltooien van een zelfontgrendeling. In de volgende sectie laten we zien hoe u een zelfontgrendeling uitvoert.

Gele zones geven gebieden aan waar vliegen mogelijk gevaarlijk is maar niet ontgrendeld hoeft te worden (dit zijn de gebieden met waarschuwingszones en verbeterde waarschuwingszones). Bij het opstijgen in deze gebieden wordt een waarschuwing getoond aan piloten samen met een verzoek aan de piloot om verantwoordelijkheid te nemen voor het vliegen in het gebied door een vakje aan te vinken.

Soorten ontgrendelingen die u kunt doen

Zoals we al hebben opgemerkt, zijn er twee soorten ontgrendeling die u kunt uitvoeren op uw DJI-drone: een zelfontgrendeling (gekoppeld aan blauwe zones) en een aangepaste ontgrendeling (gekoppeld aan rode zones).

Self Unlock-zones kunnen vrij eenvoudig worden ontgrendeld door een reeks stappen te doorlopen, terwijl Custom Unlock-zones een bewijs van autorisatie vereisen (via LAANC of andere documentatie, zoals een COA).

Aangepaste ontgrendeling

Een Custom Unlock vereist een bewijs van autorisatie om in het beperkte gebied te vliegen en kan alleen worden aangevraagd via de website van DJI. Zorg ervoor dat je je Custom Unlock beveiligt voordat je het veld ingaat – kom niet ter plaatse en verwacht meteen een Custom Unlock te krijgen.

Voordat u het onderstaande proces start, moet u ervoor zorgen dat u autorisatie krijgt om te vliegen in het gebied waar u een aangepaste ontgrendeling aanvraagt, aangezien u deze toestemming aan DJI moet overleggen om uw ontgrendelingsverzoek te krijgen.

[Zie deze stapsgewijze hulpbron die we hebben gemaakt voor meer informatie over het verkrijgen van toestemming voor het luchtruim.]

Hoe u een aangepaste ontgrendeling uitvoert

Ga naar DJI’s Custom Unlock-webpagina (https://www.dji.com/flysafe/custom-unlock) en log in op je DJI-account.

Klik op ‘Verzoeken ontgrendelen’.

Vul het formulier ‘Basisinformatie’ in – Dit formulier vereist informatie zoals naam, geverifieerd DJI-account, serienummer van de vluchtcontroller, bedieningsdetails, autorisatiedocumentatie, enz. (Zie onderstaande instructies om uw serienummer te vinden).

Nadat u alle informatie in het formulier ‘Basisinformatie’ heeft ingevoerd, klikt u op ‘Volgende stap’.

Nu wordt de pagina ‘Ontgrendelgebied’ geopend.

Selecteer het drone-model voor deze bewerking in het vervolgkeuzemenu.

Voer met behulp van de zoekbalk in de geografische kaart het adres van de vluchtlocatie in.

Selecteer de rode pin die de zone bedekt die u wilt ontgrendelen (onthoud, rood = aangepaste ontgrendelingszone).

Voer aan de rechterkant van de geografische kaart de voorgestelde vluchtradius, vlieghoogte en de naam van de ontgrendelingszone in.

Controleer de informatie, als alles er correct uitziet, klikt u op ‘Bevestigen’ en voert u de verificatiecode in wanneer daarom wordt gevraagd en klikt u op ‘Bevestigen’.

Ga akkoord met de algemene voorwaarden en klik op ‘Akkoord’.

Nu wacht je. DJI zal uw Custom Unlock-verzoek beoordelen en antwoorden, meestal binnen een uur na indiening. Als uw verzoek is goedgekeurd, ontvangt u een e-mailbevestiging om u hiervan op de hoogte te stellen. Als je vertragingen ervaart, kun je contact opnemen met DJI-ondersteuning via flysafe@dji.com om de status van je verzoek te controleren.

Zelfontgrendeling

Zelfontgrendeling kan worden gedaan voordat u vliegt of terwijl u zich op de locatie bevindt waar u van plan bent te vliegen. Hier is hoe je ze allemaal moet doen.

Hoe u een zelfontgrendeling uitvoert voordat u vliegt

Ga naar DJI’s Self Unlock-webpagina (https://www.dji.com/flysafe/self-unlock) en log in op je DJI-account.

Selecteer het drone-model voor deze bewerking in het vervolgkeuzemenu.

Voer met behulp van de zoekbalk in de geografische kaart het adres van de vluchtlocatie in.

Selecteer de blauwe punaise die de zone bedekt die u wilt ontgrendelen (onthoud, blauw = zelfontgrendelingszone).

Voer het serienummer van uw vluchtcontroller in (ga naar dit gedeelte over hoe u uw serienummer kunt vinden).

Kies de datum voor uw vlucht en klik op Verzenden (opmerking: de ontgrendeling begint om middernacht op de dag die u kiest en blijft de komende 72 uur op zijn plaats).

Ga akkoord met de algemene voorwaarden en klik op ‘Akkoord’.

Gebruik het telefoonnummer of creditcardnummer dat aan je DJI-account is gekoppeld om je identiteit te verifiëren (als je je telefoonnummer gebruikt, moet je een verificatienummer invoeren dat je via sms hebt ontvangen, dus zorg ervoor dat je je telefoon bij de hand hebt).

Als de verificatie is geslaagd, geeft een pop-upvenster ‘Verificatie voltooid’ aan, waarna u op ‘Doorgaan’ kunt klikken.

Nadat je jezelf hebt ontgrendeld met de bovenstaande stappen, moet je het volgende doen: Ga naar Cameraweergave, selecteer Algemene instellingen en selecteer Ontgrendellijst in de DJI GO- of DJI GO 4-app om te bevestigen dat je vlieglicentie is gedownload . Het is belangrijk om dit te doen voordat u het veld ingaat, aangezien u een internetverbinding nodig heeft om deze stappen uit te voeren en als u een slechte verbinding heeft en deze niet kunt uitvoeren, kunt u mogelijk niet vliegen. Zie deze pagina op de DJI-website voor meer informatie: https://www.dji.com/flysafe/self-unlock.

Hoe u een zelfontgrendeling uitvoert terwijl u op locatie bent

Open de DJI Go-app. *

Wanneer de waarschuwing voor vluchtbeperking wordt weergegeven, klikt u op ‘Ja’. **

Gebruik het telefoonnummer of creditcardnummer dat aan je DJI-account is gekoppeld om je identiteit te verifiëren (als je je telefoonnummer gebruikt, moet je een verificatienummer invoeren dat je via sms hebt ontvangen, dus zorg ervoor dat je je telefoon bij de hand hebt).

Klik op “Bevestigen” om de zelfontgrendelingszone te ontgrendelen waar u naartoe wilt vliegen.

* Afhankelijk van het gebied, moet u internettoegang hebben om de prompt voor zelfontgrendeling te activeren terwijl u op locatie bent (wat betekent dat u geen zelfontgrendeling kunt uitvoeren met een iPad die geen internettoegang heeft).

** Mogelijk moet u een CSC-manoeuvre uitvoeren om de prompt Self Unlock te laten verschijnen. Als de prompt niet verschijnt, probeer dan een CSC-manoeuvre uit te voeren om de prompt te activeren.

Hier leest u hoe u het serienummer van uw vluchtcontroller kunt vinden

Maak verbinding met de DJI Go 4-app met de controller en je drone.

Klik in de rechterbovenhoek op de drie puntjes voor Algemene instellingen.

Scrol naar beneden, klik op Over en uw serienummer verschijnt daar.

Pro-tip: hoewel DJI-documentatie zegt dat Self Unlock alleen werkt op een desktopbrowser, kun je als je in het veld bent en alleen een iPhone hebt, Safari gebruiken om een ​​Self Unlock uit te voeren door op de knop Delen onder aan het scherm te klikken. door ‘desktopsite aanvragen’ te selecteren. Als je dit doet, kun je een Self Unlock uitvoeren op de DJI Self Unlock-webpagina terwijl je in het veld bent.