Inspectie zonnepanelen

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 20% van alle installaties fouten vertoont! Vaak zorgen defecte bypass-diodes, slechte contacten, breuken en kortsluiting in zonnecellen voor gereduceerd rendement. De opbrengst van zonnepanelen kan hierdoor erg tegenvallen. Bovendien kunnen defecten tot onveilige situaties en brandgevaar leiden!

Door zonnepanelen te laten controleren met gebruik van warmtebeeld worden defecten snel opgespoord. Om grote hoeveelheden panelen snel en efficiënt te inspecteren kan AEOLUS Drone Operaties gebruik maken van een drone uitgerust met warmtebeeld.

Het is aan te raden kort na de installatie van zonnepanelen een warmtebeeld inspectie uit te laten voeren. Eventuele fouten in het systeem kunnen dan onmiddellijk door de installateur worden verholpen zonder dat veel rendement verloren gaat. Een ander aangewezen moment voor een warmtebeeld onderzoek is even voor het vervallen van de garantie termijn. Eventuele aangetroffen problemen kunnen dan nog onder garantie worden verholpen. Daarnaast is het natuurlijk aan te raden om zonnepanelen waarvan de opbrengst tegenvalt op korte termijn te laten onderzoeken.

Een inspectie van zonnepanelen met warmtebeeld heeft een aantal grote voordelen. warmtebeeldcamera onder een drone is een contactloze inspectie methode, de zonnestroom installatie hoeft niet te worden uitgeschakeld maar de inspectie kan tijdens gebruik worden uitgevoerd. Defecten worden direct zichtbaar met warmtebeeld. Door gebruik te maken van een warmtebeeldcamera onder een drone kunnen grote aantallen panelen op zonneparken snel en doeltreffend worden geïnspecteerd.